wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Plötsligt Händer Det

Kategori: Jobb, Jävla Karlar

Bakgrundshistoria: på onsdag är det dags för jobbintervju igen, denna gång för en svensk firma. Då denna kommer ske i case-form har jag ganska mycket gamla modeller och teorier att repetera (bra guide finns för övrigt HÄR) och detta var vad som stod på söndagens program. Eftersom jag var lite seg efter lördagens utgång (... och därav sömnbrist) tänkte jag att det vore en bra idé att sätta sig ute...
 
... Jag gick så och satte mig i en park runt hörnet. Efter en stund kom en (s.n.y.g.g.) kille och satte sig på bänken bredvid. Efter ytterligare en stund frågade han på engelska om jag var från Wien. Jag svarade att jag bor här, men att jag inte kommer härifrån utan från Sverige. Då växlade killen över till norska, och vips hade vi pratat bort typ två timmar. Snabb fakta vad jag vet hittills: musiker, ung, (...för ung?), bofast i Oslo, trevlig, snygg (lång och skäggig). Med mitt nya motto - att man bara ångar det man inte gör - i bakhuvudet bjöd jag så ut honom och han tackade jag direkt...
 
... Så nu ska jag visst på date ikväll. Hur gick det till? Hur tänkte jag där? Jag har ju min intervju på onsdag som jag verkligen borde förbereda nu de sista kvällarna, toppa formen så att säga. Men jag tror jag hade ångrat om jag inte tog chancen. Jag använder det som ursäkt nu i alla fall.
 
Så får vi se om det var ett klokt beslut eller inte.
 

Gürtelnightwalk XVIII Med Födelsedagsfest

Kategori: Sextonde, Utgång

Alltså hjälp säger jag bara?! Har det redan gått ett helt år sedan den senaste Gürtelnightwalk:en? Vilken kväll det var förra året, Ika fick släpa med mig hem då klockan närmade sig 04.00. Emilies födelsedagsfest/förfest var minst lika rolig den så förväntningarna inför årets upplaga var högt ställda. Och de införlivades med marginal. Trevligt folk, trevlig miljö, trevlig musik. Efter häng i trädgården slutade vi (tre musketörer) sedan på Chelsea, där folket ju alltid bjuder på både toppar och dalar, medan man alltid kan lita på musiken. Känns nästan som jag numera kan titulera mig stammis. Och jag är stolt att jag faktiskt vågade "gå fram", även om det inte belönades denna kväll. Men man ångrar väl bara vad man inte gjorde? 
 
Då jag kastade in handduken vid 04 var stället fortfarande packat, minst sagt.

Stadt Krems an der Donau

Kategori: Resor, Utflykt, Österrike

Vinsäsongen närmar sig här i Österrike. I och kring staden Krems i Wachau, Niederösterreich, finns en hel del vingårdar. Det är rätt nära Wien, bara en timme eller så med bil och om två veckor ska jag möta upp "Brad Pitt" (... en kompis som är väldigt lik Brad Pitt) där för en weekend.Jag hoppas nu det blir bara trevligt, och att det inte uppstår några konstiga situationer a la Salzburgtrippen häromåret.
 
Staden ligger fint vid Donau. 
Bilder kommer härifrån.