wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Ritter Sport Erdbeer Minze

Kategori: Choklad

På tal om choklad, så har jag ju ännu inte publicerat den sista recensionen av mina Ritter-kap! Efter Eiscafé och Buttermilch-Zitrone var det Erdbeer Minzes tur. Är egentligen inget fan av mint (jag gillar exempelvis Noblesse men inte After Eight), men här gjorde sig mintsmaken bra. Liksom en fräsch smak och chokladen gör verkligen sin etikett "Sommergenuss", eller sommarnjutning, nytta. Tror i och för sig att den skulle komma till sin rätt även vintertid. 
 
Betyg? 4 av 5 jordgubbar.
 

Sommar i P1 - Maxida Märak

Kategori: Sommar & Vinter i P1

Ännu ett namn jag var tvungen att googla. Maxida är artist, rappare och hiphop-producent, född och bosatt i Jokkmokk. Det är väldigt sällan samer kommer till tals i media så att få höra Maxidas tankar kring rovdjursjakt, gruvindustri, exploatering och samerättigheter var väldigt tankeväckande och intressant. Hon berättar också om självmord bland samer och snudd på övernaturliga upplevelser. Bra musik med bland annat Kitok och Lana Del Ray. Bästa låten hon spelade var enligt mig sin egen "Mitt största fan".
 
Producent: Lisa Wede
 
Lärdom jag tar med mig: Lärare är inte gudar. De är lärare. (Tolkning: det finns hopp även för folk som inte är gjorda för gymnasiet, eller kanske snarare som gymnasiet inte är gjorda för).
Betyg: 7/10
 
 

Milka Raspberry Cream

Kategori: Choklad, Smarr

Rhodos hittade jag en- för mig ny chokadsort - som jag givetvis var tvungen att prova: Milka Raspberry Cream. Den var riktigt god och nu håller jag span för fullt här på hemmaplan i butikerna. Vet inte, är grekerna före eller efter i sortimentet? Jag gissar kanske på det sistnämnda men hoppas kan jag ju alltid!

Någon som sett denna sort någon annanstans?