wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Högt Över Havet Och Bort Emot Land

Kategori: Finland, Resor

Då vi i stugan saknar både el, telefon, rinnande vatten och andra moderniteter kommer jag koppla ner nu en vecka eller så och istället för bloggande ägna mig åt brädspel, bastubad, fiske, kortspel, rodd och bokläsning. När jag är tillbaka i Wien återkommer jag med (förhoppningsvis idylliska) bilder och en liten sammanfattning av resan. 
 
Lev väl tills dess.
 

Café Jelinek

Kategori: Café, Sjätte, Smarr, Wien

Innan Finlandsresan hann jag och snyggingen med en gemensam brunch, eller frukost, jag vet aldrig vad jag ska kalla det. Nåväl, jag vet i alla fall vad jag ska kalla stället där vi var, nämligen Café Jelinek (precis på hörnet från där jag bor). För €8 fick jag varm choklad, fyra fullkornsbröd med ricottaost, gräslök, tomat, en liten yogurt med fruktsallad, honung och en croissant.
 
Prisvärt med andra ord!  
Miljön och atmosfären i lokalen är det inte heller något fel på.

 

Sommar i P1 - Lena Ohlin

Kategori: Sommar & Vinter i P1

Så var det äntligen dags att dra igång årets säsong av Sommar i P1! Först ut i mitt recensionståg blir Lena Ohlin. Förra året var det Timbuktu som inledde säsongen med en stark öppning. Lenas sommarprat går inte av för hackor det heller. Hon bygger upp sitt program något sånär kronologiskt och berör rätt tunga ämnen som cancer, vidriga modellscouter, stroke, ätstörningar, våld i nära relationer och män som utnyttjar unga kvinnor i beroendeställning. Att hon som skådespelare kan konsten att berätta en historia borde väl inte förvåna någon. Kanske att det bitvis känns något för ressigerat. Musikvalen var varken bu eller bä.
 
Producent: Håkan Lahger
 
Lärdom jag tar med mig: 1. Om alla gick runt med sina liv i genomskinliga plastpåsar skulle ingen vilja byta. 2. Att säga nej till en sak innebär också samtidigt att säga ja till något annat.
Betyg: 7/10.