wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Österreichischer Frauenlauf 2015

Kategori: Sport, Wien

För ett litet tag sedan (rättare sagt ett ganska bra tag sedan) fick jag från Bezirksvorstehung Mariahilf (mitt, tja, vad ska man kalla det, departementet där politikerna som ansvarar för kvarteret jag bor i sitter) hemskickat ett erbjudande om att gratis vara med och springa Österreichischer Frauenlauf i deras lag. Och gratis är alltid gott tänkte jag, anmälde mig och funderade sedan inte mer på det. Förrän typ förra veckan då det kom mer info om nummerlappsutdelning etc. Kanske inte optimal uppladdning om du frågar en träningsbloggare. Nåväl, jag tar det inte på så blodigt allvar. Huvudsaken att det är roligt och jag får insupa den härliga atmosfären. Så medan Stockholm Maraton pågår förfullt där hemma lufsar jag fram i den underbara parken Prater i Wien. 
 
"Att vila sig i form" har dessutom förr visat sig vara en utmärkt taktik.
 33 000 deltagare hörde jag på radion, så vilse lär jag ju inte bli om jag bara följer lemmeltåget.
 

Intergalactic Lovers

Kategori: Konserter

Första anhaltspunkten på Donaukanaltreiben: Intergalactic Lovers! Strålande väder, sällskap som strålade ikapp med solen, varmt, härlig stämning och därtill bra musik. Bättre start på helgen hade jag inte kunnat tänka mig. 
 
Givetvis var jag på plats först, nästan en timme före resten, så jag hann se ett extra band, Freud:

Gissa vad? Ledtråd: årets julklapp 2016?
Jag var ganska sliten men är glad att jag tog mig ut i folkvimlet, om än bara en kort stund. Något är ju bättre än ingenting alls!

Huvudattraktionen, Intergalactic Lovers, bjöd på bra sång, lite Regina Spector-klang på sångaren.
Kvällens bästa var dock helt klart sällskapet. Finare människor får man leta efter. 


Donaukanaltreiben

Kategori:

Oh vad jag älskar Wien! Nu är det dags igen för gratisfestival, denna gång i form av Donaukanaltreiben. Om jag har fattat rätt är detta något liknande Waves Vienna, fast gratis! Planen är att börja det hela med en konsert av de belgiska indierockarna Intergalactic Lovers. Sen får vi se var kvällen, eller kanske snarare helgen, slutar. 
 
Som ni ser, 17 locations, 60 acts, Gratis Inträde! #Smålänning.