wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Take A Walk On The Wild Side

Kategori: Nittonde, Sjunde, Vandring, Wien

Sist jag och pappa var iväg så fuskades det lite (... eftersom vi så att säga bil-vandrade). Även under 9. Weinwandertag fuskades det pyttelite i form av en bussresa ner för ett berg. Så det var på tiden att gå all in. Så på lördagens vandring längs med Stadtwanderweg 1 - Kahlenberg fuskades det inte en millimeter. Strålande väder, fin utsikt, god mat, god dryck, fina människor. Tror banne mig inte det finns ett bättre sätt att spendera en lördag i Oktober. Efter vandringen begav vi oss till stan och Pure Living Bakery (på sommaren known as Ice Dream Factory) för att stärka oss med kakor och varm dryck.Roligaste upptäckten var att den franska traineen höll på med hästar! Han hade ett sto hemma hos sina föräldrar och red även nu två dagar i veckan.
 
Blev en längre tur än jag trodde, åkte hemifrån klockan nio, var hemma strax innan åtta. 
Tiden går fort när man har roligt.
 

Should I Stay Or Should I Go

Kategori: Boende, Tankar, Wien

På boendefronten finns det faktiskt nyheter! Varit och tittat på en jättefin lägenhet. Hyresvärdarna tyckte om mig (hehe) och var därför väldigt tillmötesgående gällande inflyttning (så min uppsägningstid på tre månader skulle inte vara ett så stort problem).
  • Plus:
  • Denna lägenenhet skulle kosta mig €190 mindre per månad. Det blir €2280 per år, nästan 20.000 kronor
  • Hyresvärdarna (ett par) verkade väldigt trevliga
  • Jag är första hyresgästen efter renovering så allting är split nytt
  • Jag slipper betala dubbla hyror
 
  • Minus:
  • Lägenheten ligger i ett yttre Bezirk, det Tolfte, och således lite längre från själva stadskärnan
  • Jag skulle vara tvungen att hitta en separat bilplats till Folke.
Jag behöver nu era råd och tankar. Vad tror/tycker/tänker ni spontant? Bilder från lägenheten (den nya kandidaten alltså) ser ni nedan.
 
 
 
 
 
 

Hej Här Kommer Segertåget

Kategori: Humor, Jobb, Tankar

Jag fortsätter att göra succe på jobbet inför min chef, Herr WM. (<-- Ironi). Vi har som kommit på fel kant från dag noll. Och inte har denna veckan gjort det hela bättre:
 ***
Under denna veckan har jag gemensamt med min handledare kommit unifund med att jag förmodligen visst skulle göra mig bättre som produktions- och inte finance/marketing-trainee. Ska jag byta inriktning är det nu i början det måste ske. Herr WM som måste slussa detta vidare till koncernnivå är måttligt road.
  ***
I köket fick jag en anmärkning om att "den där muggen [en McCafé-mugg jag lagt beslag på varje dag för den är lite större än de andra muggarna.] tycker du minsann mkt om; vet du vems den är?!". Såklart den var Her WM:s. Woops. Pinsamt.
  ***
Jag har lyckats stämpla fel några gånger [typ stämplat gå hem för dagen då jag gått på lunch]. För att få detta ändrat måste jag fylla i en blankett som ska skrivas på av min chef, det vill säga Herr WM. Då jag bad om en påskrift för detta försökte jag skoja till det lite genom att be om ursäkt för att jag snott hans mugg genom att dra paralleller till Alan Turing, som enligt myten ska ha låst fast sin mugg i ett element med en kedja varje dag. Den refensen gick Herr WM lite över huvudet. Woops. Pinsamt.
 ***
Kan för övrigt meddela att jag numera fått min första tjänstetelefon. En såndär intelligent jävel. Jag har 1000 fria minuter till fasta nätet i Österrike, 1000 fria minuter till mobila nätet i Österrike, 1000 fria minuter till EU-Länder (inklusive Sverige, wii!), 1000 fria SMS, 100 GB surf, 5000 samtalsminuter vid utlandsvistelse. Jag kommer ju inte kunna göra annat än att telefonera om jag ska använda upp det varje månad. Suttit i typ fyra timmar och bara försökt få till alla inställningar nu. Det lyser massa saker uppe i vänstra hörnet som jag inte vet vad det är. Jag känner mig som ett barn på julafton.
 
Se men inte röra!