wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Mit Dem Falschen Bein Aufstehen

Kategori: Wort Des Tages

... betyder "vakna på fel sida".

Too Early

Kategori: Choklad, Jobb, Kulturkrock, Recept

Då man slutar på en arbetsplats i Sverige är det ju inte ovanligt att man har med sig något "gott till kaffet" som avsked: en tårta, bullar, choklad, u name it. Så är det även i Österrike. Eller nu genereliserar jag, så är det på den (andra) arbetsplatsen i Österrike som jag varit på hittills. Däremot har vi inga gemensamma fikarum, fika- eller lunchraster här på samma sätt som hemma. De flesta tar sina pauser själva framför datorn då de har lust. Då jag gjorde praktik i Düsseldorf respektive internship i Berlin var det precis likadant, alla satt på sitt håll och tryckte. 
 
Så då folk har slutat/fyllt år/firat bröllop/.../ och haft med sig "något gott till kaffet" har de dukat upp detta direkt på morgonen, aldrig senare än klockan åtta. Då är jag sällan fika-sugen. Mitt sötsug sätter in tidigast efter lunch, oftast på eftermiddagen, framåt 14-15. Och då är det goda till kaffet oftast redan uppätet eftersom det är upp till gemene man att plocka åt sig då man tycker att man vill ha.
 
Så nu, då det är jag som slutar, är det jag som sätter reglerna. Kladdkaka blir det (bästa receptet enligt mig finns på alltomkladdkaka.se).
Och den halvan jag inte behållt hemma serveras vid lunchtid. Tidigast.
 

Am ARsch der Welt

Kategori: Wort Des Tages

...betyder "vid världens ände".