wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

På Burk Eller I Påse?

Kategori: Kulturkrock, Österrike

Det är nog i matbutiken jag oftast märker av att jag faktiskt bor utomlands. Förutom de uppenbara skillnaderna som avsaknad av lakrtis, naturgodis, färdigskivade ostar (vad sa du?! Osthyvel?! Vad är det?) och Kalles Kaviar finns det mer otippade olikheter som ibland uppenbarar sig. En sådan grej är bakpulver. Eller egentligen hur det är förpackat. I Sverige köper man ju oftast bakpulver i en rund burk med ett plastlock. Här är pakpulvret förpackat i "portionspåsar" á en matsked eller två och när man köper bakpulver så köer man en 5-7 pack av "engångspåsar". Vaniljsockret likaså.
 
Egentligen inte så dum idé, men för mig som är uppväxt med burkvarianten känns det lite konstigt. 
 

Blu-Tack

Kategori: Wort Des Tages

...betyder "häftmassa".

Heiling Icecream

Kategori: Första, Glass, Wien

För en tid sedan mötte jag upp Elif efter jobbet för en snabb update. Eftersom hon jobbar i tionde "am Arsch der Welt" (förövrigt där jag numera också jobbar) så möttes vid upp vid knutpunkten Stephansplatz.Ursprungsplanen var en glass på den hype:ade och alltid lika välbesökta  Eissalon Am Schwedenplatz, men på promenaden dit stannde vi istället spontant till vid Heiling Icecream.
 
 Jag valde att testa sorterna american cheesecake och citron.
Båda var mycket mycket goda!
Så det får bli att klämma in ett besök till innan säsongen är över.