wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Nen Guten Rutsch!

Kategori: Kulturkrock, Wort Des Tages, Österrike

...betyder "Gott Nytt År"
 
Älskar att österrikarna har så mycket för sig kring nyår, mycket fler traditioner än vad jag upplevt på hemmaplan. I fredags på jobbet togs det i hand, lyckönskningar (om hälsa, tur, kärlek) framfördes till både känt och okänt folk samtidigt som diverse attiraljer, lyckobringare, delades ut. Jag såg bland annat flugsvampar, hästskor, fyrklöver...
 
...samt grisar och nyckelpigor =)

Vinter i P1 - Tomas Sjödin

Kategori: Sommar & Vinter i P1

Om Edwards program var av det mer ytliga slaget var detta program desto djupare. Utan att för den sakens skull kännas tugnt. Det är något med pastorer, åtminstone många av de evangeliska som jag kommit i kontakt med, som gör att jag bara vill sitta och lyssna, och då är jag inte ens en gnutta religiös (dock kanske lite spirituell). Det känns som Tomas tar mig i handen och följer mig längs en väg mot en ljusare framtid. 
 
Producent: Inga Rexed
 
Lärdom jag tar med mig:
Betyg: 7/10

Sommar i P1 - Sakine Madon

Kategori: Kulturkrock, Sommar & Vinter i P1

Sakines program från i somras var nästan på gränsen till provocerande. Detta var lite mera "PK" men inte mindre underhållande för det. Älskar hennes skildringar av kulturkrockar, intryck och tankar. Vad är svenskhet? Vad innebär det att vara "svensk" och vem har rätt att definiera dig som sådan?
 
Producent: Cecilia Khavar
 
Lärdom jag tar med mig: våga ställ frågor till och om folk från andra kulturer.
Betyg: 8/10