wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Kroatien

Kategori: Resor

Kan inte fatta att det redan gått t.r.e. år sedan sist?! Men nu bär det åter igen av mot Kroatien! Som jag sett fram emot denna resa. Med mig finns förutom gamla Graz-polarna också isländska Halldis (för övrigt min roomie). Vi har chartrat en stor segelbåt, ett skepp snarare, fullpension, fina människor, saltvatten och sol. Vad mer kan man önska? (Okej, jag missar Totgeglaubt på Popfest på lördag men det kan jag leva med). 
 
Ner åker vi med bil, tillbaka åker jag och Halldis buss eftersom resten av gänget stannar kvar några dagar extra efter seglingen. Planerard seglingsrutt ser ut enligt följande:
 
Dag Ett: Zadar – Sali
Dag Två: Sali – Kornati – Vodice
Dag Tre: Vodice – Trogir
Dag Fyra: Trogir – Komiza
Dag Fem: Komiza – (Bisevo) - Bol
Dag Sex: Bol – Primosten
Dag Sju: Primosten – Preko - Zadar
 
Så nu blir det tyst i bloggen en vecka eller så. Skepp Ohoj era landkrabbor!

Popfest Wien 2016 - Impressions

Kategori: Fest, Festival, Första, Jävla Karlar, Konserter, Wien

Kvällen i ett ord? #SpontanIstGut. Herre Jösses. Jag som bara skulle gå dit, se Voodoo Jürgens (som för övrigt leverarade en härligt nonchalant och bra show) och sedan gå hem. HP och Daniela gjorde så. Jag och Nadia gjorde inte så. Och sedan kom Dani den lille filuren. Och sedan kom shots:en (notera plural) och med dem också Raphael. MusikarbeiterInnenkapelle levererade musik över förväntan och i White Miles har jag hittat ett nytt favoritband. Hux Flux hamnade vi på någon innergård till TU. Och jösses vad det dansades (juckades?). På jakt efter föda föll så två deltagare ur och så var vi bara två. Tillslut hamnade vi på den inrökta Loos American Bar i Wiens Första Bezirk där stämningen var ziemlich abgefackt. Där slogs det på stort med Martini Minsann. Sedan var det dags för fotbad i flod (känns igen?). Och musik ur telefonstereo. Jag tror vi skötte oss bra jag och Dani och att det inte blir komisch nästa gång vi ses. 
 
Den obligatoriska FM4-ankan såklart!
Den magiska kulissen såklart.
  Den obligatoriska groupien såklart.
 
 

Sommar i P1 - Johan Renck

Kategori: Sommar & Vinter i P1

Hmm. Jag tror jag måste lyssna igen. Johan bjuder på ett sådant sommarprogram man måste lyssna koncentrerat på, i alla fall mer koncentrerad än vad jag gjorde. Han pratar om hur fåfängan är hans drivkraft, egentligen hur fåfängan är drivkraften bakom alla (män) som på något sätt tar plats i det offentliga rummet, musiker, politiker eller skådis. Därtill pratar han om tandläkarskräck och sambandet mellan hypokondri och bekräftelsebehov. Han talar om natten och dess skönhet. Och hur skönheten liksom bleknar, i alla fall locknar mindre i och med att familjen blir större och större. 
 
Producent: Håkan Lahger
 
Lärdom jag tar med mig på temat...kreativitet: "Jag tror det skulle vara svårt att vara den sortens poet som jag alltid dragits till om man är lyckligt kär och har barnvarelser i sin närhet. Sådanna uttryck kräver stora tomma hål inom sig."
 
Betyg: 5/10