wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Strudls

Kategori: Sjunde, Wien

Igår möttes jag, Alex och Nadia upp för en fika på Struds i Wiens Sjunde Bezirk. Detta mysiga krypin har en kline aber fine meny (eller egentligen meny:er, lunch och frukostmeny finns också, se nedan) med soppor samt söta och salta Strudlar. Påminner lite om Kauf dich Glücklich i Berlin på något sätt. 
 
Jag och Nadia gjorde en bra deal: dela en salt (indisch pikant) och en söt (rabarber topfen) Strudel.
 Frukosten vill jag testa snart också!
Och så avslutningsvis: selfien! TAck Alex (som likt Emilie alltid ser till att det finns genug foton efter en aktivitet).
 
 

One Giant Leap For A (Wo)Man

Kategori: Boende, Femte, Wien

går tog jag, eller nej, tog vi, ett stort stort stort steg. Vi skrev på papprena för vår egna lägenhet. Alltså bostadsrätt. Vi går direkt från särbos till sambos, utan att passera gemensam hyresrätt. Det känns pirrigt, nervöst, spännande, roligt, skrämmande och underbart. Har varit rätt påfrestande, eller inte påfrestande, men obekväma samtal då vi finansiellt har olika förutsättningar och varit tvugna att reda ut detta ordentligt. Så att det inte kan vorwerf:as någon något eller uppstå oklarheter i framtiden, vad som än händer. Nu är detta clear:at och det roliga börjar. Den beryktade första turen till IKEA gick till såhär:
 
Jag: Vad tycker du?
Han: Fint, den tar vi!
Han: Den här?
Jag: Jag vet inte, kanske den här istället?
Han: Ja du har rätt, den är bättre. 
 
Och så hade vi ett kök planerat på 15 minuter. Och mer tid för viktigare saker. Som att äta köttbullarOverkligt att allting bara funkar så himla bra. Vi kommer superbra överrens och allt bara flyter på; inte bara mellan oss internt utan också med mäklare, med byggmeister, med bankman.
 
Dachterasswohnung.
 Som ni ser väldigt nybyggd. Här är badrummet:
"Trappan" till övervåningen:
 Vi kan vara med och gestalta hur vi vill ha det.
 Inte mindre än två terasser, en åt öst, en åt väst
 Vy från ett luftslott?
 
 
 
 

Bistro Roots

Kategori: Femte, Restaurant, Wien

Jag och Tysken hamnade på Bistro Roots i Wiens Femte bezirk utan att ha gjort vår hemläxa. Vi har passerat flertalet gånger och tyckt det sett trevligt ut. Och trevligt det var det. och maten. Vi var dock inte beredda på fine dining och lyx lyx lyx. Så där satt vi i mysbyxor och smutsigt hår.
 
Skulle gärna gå dit igen med mina föräldrar.
Får se stoppar oss i dörren efter att vi snålt delat en tre-rätters meny tänkt för en.