wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Milano - Impressions

Kategori: Impressions, Resor

Eftersom den 26e oktober är röd dag i Österrike (nationaldag) har helgen (inklusive fredag - klämmdag) tillbringats i Milano, Italien.
En resa som för övrigt blev en halv dag kortare än planerat: planet var överbokat och i högtalaren erbjöds inte mindre än EUR250 per person till de tappra själarna som kunde tänka sig att åka med nästa plan. Inte mycket att tveka om tänkte vi.
 Milano som stad var... som storstäder är mest tänker jag mig. Fin och pampig, samtidigt också stressig, full och lite rå. Bäst tyckte jag om strandpromenaden kring kanalen Darsena, gatan Corso di Porta Ticinese samt kvarteren kring Garibaldi.
 Bäst var helt klart den sista dagen, som vi tillbringade i och kring Como. Till Como själv tar man sig bäst med tåg. Efter att ha strosat runt i Como själv tog vi liften upp till Brunate, där vi också vandrade runt lite, samt pausade för lunch. 
 På kvällen strosade vi längs sjöns västra strand mot Cerbobbibo. Där såg vi av en slump världens skogsbrand! Ibland känner en sig så liten som människa. Mot naturens krafter finns inte mycket att sätta emot.
 Vad gör jag annorlunda till nästa resa? Jag hade nog vänt på ordningen, en dag i staden och två dagar på landsbygden, kanske byggt in en övernatting utomsockens också och på så sätt undvika stressen att hinna med sista tåget hem till staden på kvällen.