wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Rödbetsbiffar

Kategori: Jävla Karlar, Kulturkrock, Recept, Smarr

Det är så roligt att laga mat i det nya köket. Det har blivit att jag tagit på mig matlagningen, dels för att jag tycker det är roligt, dels för att jag alltid kliver upp tidigare och därav börjar jobbet tidigare och följdaktligen också är hemma tidigare. Jag vill inte hamna i den klassiska kvinnofällan, där det förvätnas av mig att maten står på bordet efter jobbdagens slut, men egenligen är jag inte så orolig, vi har hittills en väldigt bra uppdelning av hushållssysslor med matlagning, tvätt och handling. Det värsta är väl att vi har så himla olika smak. Jag älskar fisk, han älskar kött. Jag älskar grönsaker, han är allergisk. Jag gillar stark mat, han hatar. Jag gillar grovt bröd, han ljust. Hitills har vi bara hittat en handfull rätter som vi gillar båda två (denna rätt adderades inte till listan, slutade med cornflakes för honom). Så, sidospår, till receptet, för tre:isch portioner behöver du:
 
400 gram rödbetor
3 ägg
1 deciliter ströbröd
kryddor efter behag
Fetaosttärningar
 
2 deciliter crème fraiche
fetaost
nötter
 
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Kör rödbetorna i mixtern.
 3. Kläck i äggen.
 4. Rör i strödbröd, kryddor och fetaosttärningar.
 5. Låt svälla några minuter.
 6. Forma till bullar/biffar och lägg ut på plåt.
 7. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
8. Ät och njut! Vi serverade med crème fraiche blandat med fetaost och en fräsch sallad toppad med nötter.
 
 

KOMMENTARER:

 • Jenn - forever abroad säger:
  2017-07-27 | 09:39:28
  Bloggadress: http://https://jennifersandstrom.se

  Mmm, lät gott - så tack för recepttips! Det är mannen i vårt hushåll som står för 95% av matlagningen. Och jag försöker dra mitt stå till stacken med städning och liknande, men det gör vi också ganska bra ihop och ungefär lika mycket. Matlagning är trots allt ett intresse för honom - så han får skylla sig själv att han önskar lägga lite mer tid på det (även om jag är evigt tacksam då jag själv tycker det är lite.. tråkigt?) ;)

 • Jessica säger:
  2017-08-01 | 21:47:36
  Bloggadress: http://yiskha.blogg.destination

  Oj det låter som du får vara väldigt kreativ gällande matlagningen. Tur att det finns några rätter som passar er båda i smaken! Maten såg god ut.

Kommentera inlägget här: