wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

You Owe Me

Kategori: Resor, Tips

Jag måste ta tillfället i akt och tipsa om Appen Splitwise. Jag har använt den en del nu då jag varit ute och rest och jösses vad den underlättar livet. Vad gör den då? Jag ska försöka förklara: I Appen kan du skapa grupper där du sedan lägger in de utgifter du har under en viss period, exempelvis då i mitt fall under resans gång (alltså inte de utgifter som rör mig utan som rör hela gruppen).

Splitwise is the best way to share bills and IOUs and make sure that everyone gets paid back.

  • - Keep track of apartment bills, group trips, random IOUs, and more
  • - Everyone can log in, see their balances, and add new expenses
  • - Get push notifications with every update, or just when important bills are due

Exempelvis: Per lägger ut €40 för taxi, Lisa betalar €100 för boendet, Stina köper frukostmat för 300 kr osv. osv (ja, den kan omvandla valutor). Appen räknar sedan ut på öret vem som är skyldig vad till vem.

Den kvittar även skulder, så om Kalle är skyldig Eva 200 kr men Eva i sin tur är skyldig 500 kr till Bosse så säger Appen direkt till Kalle att betala 200 kr till Bosse och Evas skuld reduceras med 200 kr, från 500 kr till 300 kr. Hoppas jag inte rörde ihop det alldeles och att ni fattar grovt vad jag menar.

Jag har som sagt bara testat den vid resor men den är säkert väldigt användbart för folk med delad hushållsekonomi eller dylikt också.

Sommar i P1 - Annika Lantz

Kategori: Sommar & Vinter i P1

Jag har haft lite svårt för Annika Lantz. Vet inte varför, har inte riktigt förstått hype:n kring henne. Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig? För efter att ha lyssnat till hennes sommarprogram förstår jag vilken talang hon är. Hon behärskar konsten att tala om allvarliga ämnen med humor, utan att för den sakens skull skoja bort det (som då hon efter en lång harrang av liknelser med panik i rösten utbryter "Herre Gud, jag håller på att bli Björn Ranelid på övertidsersättning?!"). Hon pratar om mens, klimatförändringar, om att vara uppväxt på 70-talet (med allt var det innebär, exempelvis bilresor från Algeriet utan trepunktsbälten och atomvapenskräck). Och så pratar hon om cancer. Om sin cancer.
 
Producent: Elin Claeson Hirschfeldt
 
Lärdom jag tar med mig: Du börjar inte med att tacka den som dyker upp vid vaken. Du börjar med att försäkra dig om ett säkert grepp.
Betyg: 8/10

The Burger Bar

Kategori: Hamburgetest, Nionde, Restaurant, Wien

I Wiens Nionde Bezirk finns The Burger Bar, en bar som - kanske föga förvånande - serverar hamburgare i olika färger och former. Jag och Antoine var dit i onsdags. Hur var det?
 
Pris: €8,90 för en cheeseburgare utan tillbehör × Cheese Burger 120g Rindfleisch, Cheddarcheese, BB´s Salat, Cherrytomaten, Karamellisierte Zwiebeln, Gewürzgurke, spezial BB´s Mayonnaise und Ketchup
 
Bröd: 3/5 - lite för stort och aningen torrt. Dock bra rostat och mycket sesamfrön på. 
Kött: 3/5 - helt OK; jag bad om "inte för genomstekt", det var ju kalvkött, men tyckte ändå den var i stektaste laget. 
Tillbehör: 4/5 - sallad, cherrytomater, lök, bostongurka, mayonäs och ketchup i väl avvägda proportioner. Litet minus då såserna inte var hemmagjorda.
Utseende: 5/5 - inget att klaga på där inte! 
Atmosfär: 5/5 - mycket bra! (Kan ha berott på att fotbolls-EM visades samtidigt; Island vann = jag i extas!, men ändock!) 
Service: 5/5 - snabb service, trevlig servitör. Bjöd till och med på en dricka efter att jag i min fotbolls-iver lyckats spilla ut en på golvet. 
 
Totalt: 25/30
 
Såhär såg den ut.