wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Prag Dag Ett

Kategori: Jobb, Resor

Igår morse klockan fem drog det stundande resmaratonet igång med det första stoppet: Prag. Efter cirka sex timmars bussresa (där jag planerat att sova hela vägen, gick sådär eftersom jag valde bakre delen av bussen där den första ölen korkades upp innan bussen lämnat parkeringen) ankom vi så Tjeckiens huvudstad. Här dumade vi snabbt våra väskor på hotellet, Hotel Vienna House Diplomat innan var det dags för en guidad tur vid Hradschin, en borg som byggdes redan under 1100-talet. Efter en kort mellanlandning på hotellet begav vi oss sedan iväg för en gemensam middag.
 
Middagen, en tre-rätters meny intogs på Bierstube Novomestsky Pivovar. Middagen innehöll tveksamt god mat ackompanjerad av icke drickbart vin (Prag är väl inte direkt något känt vindistrikt). Efter en kort avstickare till Hooters för min och Moritz del (DFB-Final-förlängning, behöver knappast nämna att det var han som valde lokal) styrde undertecknad (enda svensken i gänget) upp uppbrott från restauranten till förmån för stämpelhämtning på Karlovy Lazne Club, som tydligen ska vara centraleuropas största nattklubb. 
 
Att fösa 20 överförfriskade österrikare genom Prags gamla stad visade sig dock lättare sagt än gjort, men tillslut hade alla på något vänster lyckats hitta rätt. Här dansades och skålades och skrattades det till sent. Kvällens roligaste filurer var helt klart fotbollsgrabbarna från London. Jag och Nadia var last (wo)men standing och vi var väl tillbaka på hotellet runt fyra (frukosten var planerad klockan sex). Vi hade tur med vår taxi, chaffören var ärlig. Andra (eventuelltm med något högre promillehalt i blodet) hade mindre tur och betalade för samma resa sex gånger så mycket som vi gjorde.  
 
Mycket fotat blev det inte heller. Här ett fint fält någonstans mellan Wien och Prag.
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: