Semmelkladdkaka
Då jag bjöd på semlor häromsistens blev det en del mandelmassa över. Den kan jag ju inte bara kasta bort tänkte jag och sparade i en plastbytta i kylskåpet. Så då jag snavade över detta recept var saken biff. Faschingskrapfen lagom till måndagen och så semmelkladdkaka precis lagom till fettisdagen.
Du behöver:
- 150 gram smör
- 3 ägg
- 2 deciliter vetemjöl
- 2 deciliter socker
- 2 teskedar kardemumma
- 2 teskedar vaniljsocker
- 1 krydmått salt
- 100 gram mandelmassa
Till garnering:
- grädde
- florsocker
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kardemumma i en bunke.
- Vispa ihop ägg och socker, för hand i en annan bunke (för hand viktigt, ju mindre luft man vispar i desto kladdigare kaka).
- Sikta i mjölblandningen i äggsmeten och rör om.
- Häll i det svalnade smöret.
- Rör ner mandelmassan. Blanda väl.
- Häll i form och grädda i cirka 20 minuter.
Strö över florsocker och servera med lvispad grädde.
Jessica säger:
Bloggadress: http://yiskha.blogg.se
Åh vad gott! Kul att du bjuder på lite olika semmel-recept. Särskilt spännande med semmelkladdkaka! Ser gott ut!
Jenn - forever abroad säger:
Bloggadress: http://jennifersandstrom.se
Men åhh... Kreativiteten när det kommer till semlor har inga gränser! I like :)