wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Semmelkladdkaka

Kategori: Recept, Smarr

Då jag bjöd på semlor häromsistens blev det en del mandelmassa över. Den kan jag ju inte bara kasta bort tänkte jag och sparade i en plastbytta i kylskåpet. Så då jag snavade över detta recept var saken biff. Faschingskrapfen lagom till måndagen och så semmelkladdkaka precis lagom till fettisdagen.
 
Du behöver:
  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 2 deciliter socker
  • 2 teskedar kardemumma 
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 krydmått salt
  • 100 gram mandelmassa
Till garnering: 
  • grädde
  • florsocker
Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kardemumma i en bunke.
  4. Vispa ihop ägg och socker, för hand i en annan bunke (för hand viktigt, ju mindre luft man vispar i desto kladdigare kaka).
  5. Sikta i mjölblandningen i äggsmeten och rör om.
  6. Häll i det svalnade smöret.
  7. Rör ner mandelmassan. Blanda väl.
  8. Häll i form och grädda i cirka 20 minuter.
Strö över florsocker och servera med lvispad grädde. 
 

KOMMENTARER:

  • Jessica säger:
    2017-03-02 | 08:45:12
    Bloggadress: http://yiskha.blogg.se

    Åh vad gott! Kul att du bjuder på lite olika semmel-recept. Särskilt spännande med semmelkladdkaka! Ser gott ut!

  • Jenn - forever abroad säger:
    2017-03-02 | 10:37:33
    Bloggadress: http://jennifersandstrom.se

    Men åhh... Kreativiteten när det kommer till semlor har inga gränser! I like :)

Kommentera inlägget här: