wienerzucker.blogg.se

Zucker for Wien *Gööteborg*.

Morning Paper Dirt

Kategori: Första, Utgång, Wien

I fredags var det utgång på agendan; denna gången var det Moritz tur att välja slutdestination och då blev det såklart Volksgarten i Wiens Första Bezirk (det var ju där bland annat den legendariska julfesten slutade). Måste motvilligt (motvilligt eftersom det är en lokal med lite skandinavisk approach: kö. dyrt, stränga dörrvakter och lite sur och knökig stämning) erkänna att det åter igen var en fantastisk rolig tillställning med dans nonstop från ankomst till... klockan halv sju på morgonen. Några tankar och intryck i punktform:
  • Pulsen låg på 180 då jag upptäckte att de kollade leg i entrén. Som tur var löste det sig i och med att vi var sju personer och resten i sällskapet kunde styrka sin ålder. Som sagt, Scandinavian Style, har aldrig visat leg i Österrike tidigare.
  • En person i sällskapet (inga namn nämnda) envisas med att kasta (obs "kasta", som om "släppa" inte vore illa nog) glas, ölflaskor och annat på dansgolvet. Vilket såklart innebär glassplitter. Vilket i sin tur innebär förstörda skor och i värsta fall förstörda händer eller andra kroppsdelar ifall någon skulle ramla. Som sagt, Scandinavian Style, i Österrike brukar det alltid vara pant på glas och flaskor vilket brukar avhålla folk från att bete sig som den icke namngivne.
  • Kvällens mest desperata raggningsreplik: "du har så vackra ögon". Ni vet ju säkert att det på en nattklubb är så mörkt att man knappt kan urskilja handen framför ansiktet Fint sagt men i fel sammanhang med andra ord.
  • Jag hade svårt att slappna eftersom supertrötta Parisa på besök från Sverige förgäves under flera timmar försökte få med sin gästgivare hem. Jag har själv varit i den situationen och vet hur jobbigt det är att inte kunna ta sig hem när man vill. Tillslut tog vi (efter stark lobbying från mig) så det kollektiva beslutet att gå hem allihopa; då kunde ju inte gästgivaren stanna kvar hen heller. 
  • Jag hade en dipp runt halv tre på grund av dålig musik men det lönade sig verkligen att härda ut någon halvtimme för sen kom ett block med uteslutande svensk dansmusik. Jag och de andra två svenskorna i sällskapet gick såklart wild and crazy till varje låt. Icona Pop i mitt hjärta alltså. 
  • Ser fram emot att de öppnar sin utedel. Lite som Trädgården i Götebrog kanske.
Hur svårt kan det vara att ta ett foto där alla ser normala ut?
Well, uppenbarligen svårare än vad man kan tro! 
 
 
Kommentera inlägget här: